Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rispappersrullar med lax. Rullarna kan göras klara i förväg och serveras, eller ställ fram alla råvaror och låt var och en fylla sina egna rullar, bara att välja. De är lika goda på bägge sätten.
Skiva laxen tunt. Halvera gurkan på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Skär gurkan i tunna stavar. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar.
Bryt av den nedersta biten på sparrisen och koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av den i kallt vatten och låt rinna av. Klyv sparrisen på längden och skär den sedan i lika långa bitar som gurka och morötter.
Ansa och skiva salladslöken. Halvera, kärna ur och skiva avokadon. Droppa över citronsaft.
Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Mixa alla ingredienser till såsen i en liten mixer eller med mixerstav. Späd eventuellt såsen med mer vatten om den blir för tjock.
Doppa rispappren i vatten, ett i taget, 15 sekunder tills de känns mjuka. Låt rinna av på en handduk. Lägg ut rispappren på en skär-bräda. Lägg på grönsaker, lax och koriander och vik ihop enligt anvisning på förpackningen. Servera rullarna med sås och garnera med koriander och limeklyftor.