Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron  

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron är fräscha och goda. Förbered fyllningen, men vänta med att rulla in den i rispapperet till ca 1 timme före servering.

Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron  Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron  Rispappersrullar med kräftor, gurka, dill och citron  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 burkkräftstjärtar- i lake (ca 350 g)
  • 0,25gurka
  • 1morot- stor
  • 0,5rödlök- liten
  • 1mango- liten, mogen
  • 1avokado- mogen
  • 0,5citron
  • 1 knippadill
  • 1 förprispapper- (ca 340 g)

Dippsås

  • 0,5 dlsoja- japansk
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tsksesamfrön

Gör så här

  1. Skär gurkan i tunna stavar. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär mango och avokado i strimlor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Koka upp vatten i en gryta och håll varmt. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  3. Doppa ett ark rispapper i taget i det heta vattnet ca 10 sekunder. Lyft upp och spola i kallt vatten. Lägg ut rispapperet på en skärbräda och lägg på kräftstjärtar, grönsaker och dill. Strö över citronskal. Vik in ändarna på ­papperet och rulla ihop. Upprepa tills rispapper och fyllning tar slut.

  4. Dippsås: Blanda ingredienserna till såsen. Servera den till rullarna.

Vad tyckte du om receptet?