Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rispappersrullar med glasnudelsallad

De här rullarna är hur fräscha som helst och trevliga att servera till förrätt eller som plockrätt. Lite pyssliga att laga, men inte alls svåra.

Rispappersrullar med glasnudelsallad
Rispappersrullar med glasnudelsallad
Rispappersrullar med glasnudelsallad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 50 gglasnudlar- cirka
  • 3 tsksesamolja
  • 1 tskasiatisk fisksås
  • 1 msklime- pressad
  • 1 mskingefära- riven
  • 3 mskmynta- strimlad
  • 8sockerärter
  • 2salladslökar
  • 1 dlmango- fintärnad
  • 1 rullerispapper- cirka 15 cm i diameter
  • sesamfrön- gärna svarta Dressing
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 msklime- pressad
  • 4 mskasiatisk fisksås
  • 2 mskrörsocker
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1chili- hackad röd
  • 1 mskmynta- hackad
  • 1 mskkoriander- hackad

Gör så här

  1. Rullar: Tillaga nudlarna enligt förpackningen. Låt dem rinna av väl. Klipp dem i mindre bitar. Blanda ihop sesamolja, fisksås, limesaft, ingefära och mynta. Blanda i nudlarna.

  2. Strimla sockerärterna tvärsöver. Strimla salladslökarna. Blanda ner sockerärter, lök och mango i nudlarna.

  3. Blöt upp ett rispapper i taget i kokhett vatten tills de är mjuka. Lägg en liten hög nudelsallad på varje ark. Vik ihop ”långsidorna” och rulla ihop så att rullarna tillsluts.

  4. Dipp: Blanda ingredienserna och rör tills sockret löst sig. Servera dippen i små skålar och doppa rullarna i.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök