Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rispapperrullar med rödkål, spenat & avokado

Vackra, vegetariska rullar att som passar perfekt på sommarbuffén. Teriyakisås eller soja passar också bra att servera till.

Rispapperrullar med rödkål, spenat & avokado
Rispapperrullar med rödkål, spenat & avokado
Rispapperrullar med rödkål, spenat & avokado
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 20rispapper- (1 pkt)
  • 1morot- gul
  • 1morot
  • 2salladslökar
  • 1 klyftarödkål- liten
  • 1avokado
  • 40 gbabyspenat
  • 0,5lime
  • 23 krmsalt
  • 0,51 tskkryddblandning- av koriander och chili

Tillbehör

  • 1,5 dlchilisås- cirka sweet
  • 2 tsksesamfrön- rostade,(rostas i en torr stekpanna)

Gör så här

  1. Koka upp vatten och låt det svalna tills det är varmt men inte hett. Häll över vattnet i en skål.

  2. Skala och strimla morötterna fint. Strimla salladslöken och rödkålen fint. Skala och skär avokadon i tunna klyftor.

  3. Doppa rispappren i vattnet ett och ett och fördela grönsakerna och spenaten i rispapprena, spara lite spenat till garnering. Droppa över lite lime och strö över kryddorna och lite salt. Rulla ihop och lägg på ett fat. Garnera med spenat och rostade sesamfrön. Servera med sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök