Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rispanna med rökt skinka, chiliost och gurksallad

Rispanna är en snabblagad och mumsig vardagsrätt. Chiliosten är en nyhet som ger gott sting och fin krämighet åt denna rätt. Hittar du den inte i din butik kan den ersättas med  annan riven ost och 1 tsk chiliflakes.

Rispanna med rökt skinka, chiliost och gurksallad
Rispanna med rökt skinka, chiliost och gurksallad
Rispanna med rökt skinka, chiliost och gurksallad
Foto: STEFAN WETTAINEN

Ingredienser

  • 3 dlris
  • 200 grökt skinka
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 150 gost- med chiliflakes (Castello)
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Sallad

  • 1gurka
  • 1päron

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en traktörpanna ca 2 min. Tillsätt riset och rör om. Häll på 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka under lock enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan. Grovriv osten.

  3. Sallad: Ansa och skär gurkan i stora bitar. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Blanda gurka och päron med 1 msk olja, 1 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Fräs skinka och paprika i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner skink- och paprikafräset i riset. Strö över osten. Servera rispannan med gurksalladen till. 

Vad tyckte du om receptet?