Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rispanna är en snabblagad och mumsig vardagsrätt. Chiliosten är en nyhet som ger gott sting och fin krämighet åt denna rätt. Hittar du den inte i din butik kan den ersättas med annan riven ost och 1 tsk chiliflakes.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk olja i en traktörpanna ca 2 min. Tillsätt riset och rör om. Häll på 6 dl vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt koka under lock enligt anvisning på förpackningen.
Strimla skinkan. Kärna ur och strimla paprikan. Grovriv osten.
Sallad: Ansa och skär gurkan i stora bitar. Kärna ur och skär päronet i små bitar. Blanda gurka och päron med 1 msk olja, 1 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Fräs skinka och paprika i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner skink- och paprikafräset i riset. Strö över osten. Servera rispannan med gurksalladen till.