Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Njut av en läcker LCHF-risotto gjord på blomkål, grädde, parmesanost och musslor. Välj om du vill koka den rivna blomkålen i lättsaltat vatten eller fiskbuljong.
Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller fisk buljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
Skala och hacka löken och fräs den i olivolja i kastrullen. Salta, peppra och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
Plocka ur två tredjedelar av musslorna ur skalen.
Häll i grädden i kastrullen och koka upp, vänd ner parmesanosten och musslorna utan skal, smaka av med salt och peppar.
Vänd i spenaten och lägg på musslorna med skal och sätt på ett lock och värm ett par minuter.
Lägg upp i skålar och strö över persilja och ringla över lite olivolja.
Strö över flingsalt och peppar.
Recept från Mitt kök