Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto på blomkål med musslor och parmesan

Njut av en läcker LCHF-risotto gjord på blomkål, grädde, parmesanost och musslor. Välj om du vill koka den rivna blomkålen i lättsaltat vatten eller fiskbuljong.

Risotto på blomkål med musslor och parmesanRisotto på blomkål med musslor och parmesanRisotto på blomkål med musslor och parmesan
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1blomkålshuvud
  • 1gul lök
  • 450 gmusslor- kokta och frysta som fått tina
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlparmesan- riven
  • 30 gspenat
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • olivolja- till stekning
  • evfiskbuljong

Till garnering

  • persilja- hackad
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Riv blomkålen. Koka upp lättsaltat vatten eller fisk­ buljong i en kastrull. Lägg i den rivna blomkålen och koka i 1–2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.

  2. Skala och hacka löken och fräs den i olivolja i kastrullen. Salta, peppra och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.

  3. Plocka ur två tredjedelar av musslorna ur skalen.

  4. Häll i grädden i kastrullen och koka upp, vänd ner parmesanosten och musslorna utan skal, smaka av med salt och peppar.

  5. Vänd i spenaten och lägg på musslorna med skal och sätt på ett lock och värm ett par minuter.

  6. Lägg upp i skålar och strö över persilja och ringla över lite olivolja.

  7. Strö över flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök