Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på risotto med svart trumpetsvamp. En risotto ska vara lös och krämig. Så låt den aldrig vänta på gästerna!
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Koka upp vatten och buljongtärning. Fräs schalottenlöken i smör i en kastrull.
Tillsätt riset och låt det fräsa med ca 2 min. Tillsätt vitlöken och häll över vinet. Låt vinet koka in i riset. Häll på lite buljong och låt koka på svag värme. Späd med buljongen undan för undan och låt koka ca 20 min.
Ansa svampen och skär dem mitt i tu. Stek svampen i en stekpanna i 2 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt. Vänd ner ost och persilja i riset och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt riset koka ytterligare ca 3 min.
Fördela risotton på tallrikar, ringla över 2 msk olja och mal över 1 krm peppar. Toppa med svampen.