Stylist: Petra Lindstrand
Sugen på mer god risotto? Spana in dessa goda recept!
Läs mer: Recept på stjärnkockarnas bästa köttfärssås
Läs mer: Recept på klassisk lasagne
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på snabblagad risotto med svamp och ost. Det blir en god krämig risotto även om du inte späder efter hand med buljong utan häller i allt från början. Om du tycker att risotton blir för tjock kan den spädas i efterhand med vatten.
Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och vitlök i 1 msk olja i en kastrull tills all vätska kokat in. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp lite svamp och spara till garnering.
Tillsätt riset och citronsaften. Smula ner buljongtärningarna. Häll i 8 dl vatten. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min, rör om två gånger under tiden.
Hacka persiljan. Blanda ner persilja och 100 g ost i risotton. Servera risotton genast garnerad med svamp och 50 g ost. Pepprig rucola är gott till.
Stylist: Petra Lindstrand
Läs mer: Recept på stjärnkockarnas bästa köttfärssås
Läs mer: Recept på klassisk lasagne