Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto med squash, philadelphia & räkor


En krämig risotto som blir extra god med räkor, squash och Philadelphia.

Risotto med squash, philadelphia & räkor
Risotto med squash, philadelphia & räkor
Risotto med squash, philadelphia & räkor

Annika Broman

Ingredienser

  • 2schalottenlökar
  • olivolja- margarin eller smör att steka i
  • 3 dlavorioris
  • 0,75 dlvitt vin
  • 67 dlhönsbuljong
  • 1 litensquash
  • 750 gräkor- oskalade eller 300 g skalade
  • 100 gfärskost- Philadelphia
  • salt- ev lite

Gör så här

  1. Hacka schalottenlöken fint. Fräs löken i olivolja, margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt avorioriset och låt det fräsa med i någon minut.

  2. Tillsätt vin och hönsbuljong lite i taget samtidigt som du rör. Risotton ska koka i sammanlagt 25 minuter.

  3. Skär squashen i halvmånar och stek dem i olivolja.

  4. Skala räkorna. Avsluta med att röra ner squash, räkor och Philadelpiaost. Smaka av med eventuellt salt.

  5. Servera risotton varm med lite bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök