Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på risotto med spetskål och kantareller. Svensk-italiensk smakkombination med risotto, kantareller och dill.
Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 2 msk smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med 1/2 tsk salt.
Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör. Skär kålen i mindre bitar och låt den steka med kantarellerna. Grovhacka dillen och blanda ner. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
Blanda ner parmesanen i risotton och späd eventuellt med lite vatten så den blir krämig. Servera med kantareller och kål.