Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto med spetskål och kantareller

Recept på risotto med spetskål och kantareller. Svensk-italiensk smakkombination med risotto, kantareller och dill. 

Risotto med spetskål och kantareller
Risotto med spetskål och kantareller
Risotto med spetskål och kantareller
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlrisottoris- t ex avorio
  • 2schalottenlökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör- + 2 msk
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 7 dlvatten
  • 1,5grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 300 gkantareller
  • 200 gspetskål
  • 0,5 knippadill
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlparmesan- riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i 2 msk smör. Häll på vinet och låt det koka in. Koka upp vatten och buljongtärningar. Späd riset med buljong, några deciliter i taget, och rör tills risotton blir tjock och krämig. Krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Ansa kantarellerna. Stek dem i 2 msk smör. Skär kålen i mindre bitar och låt den steka med kantarellerna. Grovhacka dillen och blanda ner. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. 

  3. Blanda ner parmesanen i risotton och späd eventuellt med lite vatten så den blir krämig. Servera med kantareller och kål.

Vad tyckte du om receptet?