Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig risotto med en krispig sallad och ljuvlig burrata som får smälta ner.
Skala och finhacka löken. Koka upp vattnet med buljongtärningarna eller fondkapslarna.
Fräs löken i 0,5 dl olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt fräsa med i ca 1 min. Tillsätt vinet och låt det koka in. Tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning och koka tills riset är precis färdigkokt i ca 20 min. Stäng av värmen och rör ner smör, parmesan och peppar. Låt risotton vila under lock i ca 5 min.
Skala betorna. Ansa fänkålen. Hyvla betor och fänkål i lövtunna skivor, gärna på mandolin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Grovhacka dillen. Blanda betor och fänkål med citronskal, citronsaft, dill, 0,5 dl olja, dill, salt och 1 krm peppar.
Bryt burratan i bitar. Häll upp risotton i djupa tallrikar. Toppa med burrata och sallad. Riv över parmesan och ringla eventuellt lite olja runt om.