Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto med kyckling och svamp - recept på krämigt god risotto

Risotto med kyckling och svamp är god att servera med en grönsallad. Färskosten för risotton härligt krämig. 

Risotto med kyckling och svamp - recept på krämigt god risotto
Risotto med kyckling och svamp - recept på krämigt god risotto
Risotto med kyckling och svamp - recept på krämigt god risotto
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gkycklingfiléer
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 3 dlarborioris
  • 250 gchampinjoner
  • 1 knippasalladslök
  • 100 gfärskost
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Putsa kycklingen och skär i stora bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen. Lägg i riset och låt koka utan lock ca 20 min. Rör om då och då.

  2. Ansa svampen och skär i fjärdedelar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite till garnering.

  3. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.

  4. Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner kyckling och svampfräs i riset när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Rör i färskost och 1/2 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över den sparade salladslöken och servera.

Vad tyckte du om receptet?