Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 16g
Protein: 36g
Kolhydrater: 52g
Risotto med kyckling och svamp är god att servera med en grönsallad. Färskosten för risotton härligt krämig.
Putsa kycklingen och skär i stora bitar. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningen. Lägg i riset och låt koka utan lock ca 20 min. Rör om då och då.
Ansa svampen och skär i fjärdedelar. Ansa och strimla salladslöken, spara lite till garnering.
Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp kycklingen på ett fat.
Stek svamp och lök i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Blanda ner kyckling och svampfräs i riset när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Rör i färskost och 1/2 msk vinäger. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över den sparade salladslöken och servera.