Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 23g
Protein: 25g
Kolhydrater: 54g
Risotto med getost är festlig vegomat. Välj getost efter vad du gillar bäst – en mild sort eller en mer smakrik.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs ris och lök i 1 msk olja ca 2 min. Smula ner buljongtärningen i ca 7 dl vatten och låt koka upp under omrörning. Späd riset med buljongen under omrörning. Blanda ner 1 msk vinäger.
Skär broccolin i mindre bitar. Strimla svartkålen. Stek kålen mjuk i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Blanda ner parmesan (spara lite till garnering) och smulad getost i risotton. Servera direkt med broccoli och svartkål.