Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto med getost

Risotto med getost är festlig vegomat. Välj getost efter vad du gillar bäst – en mild sort eller en mer smakrik.

Risotto med getost
Risotto med getost
Risotto med getost
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3 dlavorioris
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gbroccoli- färsk
  • 100 gsvartkål
  • 50 gparmesan- riven
  • 200 ggetost- chèvre på rulle
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljongstärning
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs ris och lök i 1 msk olja ca 2 min. Smula ner buljongtärningen i ca 7 dl vatten och låt koka upp under omrörning. Späd riset med buljongen under omrörning. Blanda ner 1 msk vinäger.

  2. Skär broccolin i mindre bitar. Strimla svartkålen. Stek kålen mjuk i 1/2 msk olja ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Blanda ner parmesan (spara lite till garnering) och smulad getost i risotton. Servera direkt med broccoli och svartkål.

Vad tyckte du om receptet?