Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risotto med citron och tomat

Recept på risotto med citron och tomat. Risotton ska vara krämig, och den får hellre gå åt det lösa hållet än vara för fast.

Risotto med citron och tomatRisotto med citron och tomatRisotto med citron och tomat
Recept på risotto med citron och tomat. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 lvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 2schalottenlökar
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 1 mskolivolja
  • 4 dlcarnaroliris
  • 2 msktomatpuré
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 dltomater- passerade
  • 1 mskcitronskal- rivet
  • 2 dlparmesan- riven, gärna lagrad 14 månader
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken i smör och olja ca 3 min på medelvärme. Tillsätt riset och rör hela tiden tills riskornen börjar bli lite genomskinliga. Rör ner tomatpurén, häll på vinet och låt det koka in.

  3. Häll över tomaterna. Späd med hönsbuljongen, lite i taget, och rör ofta i risotton. Låt koka tills riset är mjukt men fortfarande har en liten kärna kvar mitt i.

  4. Blanda ner citronskal och ost i risotton. Krydda med salt och peppar och servera.

Vad tyckte du om receptet?