Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risonisoppa med korv

Förpackningar med blandade soppgrönsaker säljs i grönsaksdisken.

Risonisoppa med korvRisonisoppa med korvRisonisoppa med korv
Risonisoppa med korv Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gsoppgrönsaker- eller
  • 1 stormorot
  • 1palsternacka
  • 1rotselleri- en bit
  • 1purjolök- en bit
  • 4 medelstorapotatisar- (ca 300 g)
  • 4wienerkorvar
  • 2 mskolivolja
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 1 lvatten
  • 1 dlrisoni (barilla)- (eller annan liten pastasort)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2tomater- grovhackade
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och tärna morot, palsternacka och rotselleri. Ansa och skiva purjolöken. Skala och skär potatisen i klyftor. Skär korven i slantar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs morötter, palsternacka och rotselleri ca 5 min. Tillsätt purjolök, smula ner buljongtärningarna och fräs under omrörning 1–2 minuter.

  3. Späd med vattnet och lägg i potatisen. Låt koka under lock ca 5 minuter. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen. Lägg i korven och smaka av med peppar.

  4. Blanda tomater och persilja. Servera soppan och toppa med tomat och persilja.

Vad tyckte du om receptet?