Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett

Recept på risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett. Vinägretten är en riktig hit och passar även bra att ringla över t ex grillad kyckling eller lax. Toppa gärna salladen med dill, om du har det hemma.

Risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett
Risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett
Risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3 dlrisoni
  • 2 burkarkräftstjärtar i lag- (à 340 g)
  • 2tomater
  • 2 msktomatpuré
  • 1rödlök- liten
  • 1gurka- liten
  • 100 gblandad sallad
  • olivolja- vitvinsvinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka risonin i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola av den i kallt vatten och låt rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  2. Skär tomaterna i små tärningar. Fräs tomatpurén i 1 msk olja under omrörning i ca 1 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 4 msk olja, 2 msk ­vinäger, 2 tsk strösocker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i tomaterna.

  3. Skala och skär löken i tunna strimlor. Halvera gurkan på längden. Gröp ut kärnorna och skär gurkan i halvmånar.

  4. Varva risoni, kräftstjärtar, lök, gurka och sallad på ett stort fat. Ringla över lite av tomatvinägretten och servera resten till.

Vad tyckte du om receptet?