Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på risonisallad med kräftstjärtar och tomatvinägrett. Vinägretten är en riktig hit och passar även bra att ringla över t ex grillad kyckling eller lax. Toppa gärna salladen med dill, om du har det hemma.
Koka risonin i saltat vatten enligt förpackningens anvisning. Spola av den i kallt vatten och låt rinna av. Låt kräftstjärtarna rinna av.
Skär tomaterna i små tärningar. Fräs tomatpurén i 1 msk olja under omrörning i ca 1 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 4 msk olja, 2 msk vinäger, 2 tsk strösocker, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda i tomaterna.
Skala och skär löken i tunna strimlor. Halvera gurkan på längden. Gröp ut kärnorna och skär gurkan i halvmånar.
Varva risoni, kräftstjärtar, lök, gurka och sallad på ett stort fat. Ringla över lite av tomatvinägretten och servera resten till.