Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risonisallad med halloumi

Halloumin i denna pastasallad går förstås också utmärkt att grilla direkt på grillen och vända ner i salladen strax före servering.

Risonisallad med halloumiRisonisallad med halloumiRisonisallad med halloumi
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlrisoni (barilla)
  • 1paprika- röd
  • 1squash- (ca 350 g) liten
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm salt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2halloumiost- (à 150 g)
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja- extra vergine

Gör så här

  1. Koka pasta, gärna risonin, enligt anvisning på förpackningen. Häll den i en sil och spola den under kallt vatten.

  2. Kärna ur paprikan. Tärna paprika och squash. Stek i olja tills grönsakerna fått fin färg. Strö på 1/2 tsk salt.

  3. Blanda pastan och grönsaker i en stor skål.  Strö på 2 krm salt och peppar.

  4. Skiva halloumi. Stek den i en stekpanna utan fett. Skär den i bitar och vänd ner i salladen. Tillsätt citronsaft och olja.

Vad tyckte du om receptet?