Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risoni primavera med rostade tomater

Rätten påminner om risotto, men risoni är egentligen en sorts pasta.

Risoni primavera med rostade tomaterRisoni primavera med rostade tomaterRisoni primavera med rostade tomater
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4kvisttomater
  • 8salviablad- färska
  • 3 mskolivolja- (2 msk + 1 msk)
  • 1,5 tsksalt- (0,5 tsk + 1 tsk)
  • 3 krmsvartpeppar- nymald (1 krm + 2 krm)
  • 1gul lök
  • 8 dlvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 4 dlrisoni (barilla)
  • 500 ggrön sparris
  • 2 dlgröna ärter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera tomaterna och lägg i en ugnssäker form. Lägg på salvia, 2 msk olivolja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 12 min.

  2. Skala och hacka löken. Fräs i 1 msk olivolja ca 2 min. Tillsätt vatten, buljong och risoni. Koka sakta under lock ca 11 min.

  3. Bryt av nedersta delen på sparrisen, skär i mindre bitar. Blanda ner sparrisen efter halva koktiden. Vänd ner ärterna i slutet av koktiden. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Servera risonin med tomater.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 400 kcal per portion, 13 g fett, 14 g protein, 56 g kolhydrater