Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risoni- och baconsallad med smulad ädelost

Om du inte hittar risoni - välj gnocchi, penne eller liknande.

Risoni- och baconsallad med smulad ädelost
Risoni- och baconsallad med smulad ädelost
Risoni- och baconsallad med smulad ädelost
Annika Broman

Ingredienser

  • 3 dlrisoni- cirka 250 g
  • 200 gcocktailtomater
  • 250 ggrön sparris
  • margarin- eller smör att steka i
  • salt
  • 1 pktbacon
  • 50 gbladspenat- färsk
  • 2 dlsvarta oliver
  • 100 gädelost
  • Creme de balsamico-

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningen på paketet.

  2. Dela tomaterna i halvor. Skär bort och släng det nedersta på sparrisen. Dela resten i 3 centimeterlånga bitar. Stek tomater och sparris i margarin eller smör i en stekpanna, stek lite åt gången. Salta. Lägg grönsakerna åt sidan.

  3. Skär bacon i bitar och stek.

  4. Blanda risoni, cocktailtomater, sparris, bacon, bladspenat och oliver i en bunke. Bred ut alltsammans på ett uppläggningsfat. Smula över ädelost och ringla över Crema di Balsamico.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök