Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risoni med paellasmak

Recept på risoni med paellasmak. Risonisallad passar även fint till grillad fisk eller kyckling.

Risoni med paellasmak
Risoni med paellasmak
Risoni med paellasmak
Recept på risoni med paellasmak. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 grisoni (barilla)
  • 3paprikor- gärna i olika färger
  • 3vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 2 dlvitt vin- torrt
  • 2 mskkycklingfond- konc
  • 1 tskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar
  • 400 gkvisttomater- små

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Spola av den i kallt vatten och låt den rinna av.

  2. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Fräs paprika och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt saffranet. Häll på vin, fond och socker. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 5 min.

  3. Repa tomaterna och blanda ner dem i pannan. Låt kallna.

  4. Blanda risonin med grönsaksfräset och servera.

Vad tyckte du om receptet?