Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risgrynsplättar med mandel och fruktsalsa


Pösiga plättar med risgrynsgröt smaksätts med apelsin, cocktailbär, russin och mandel.

Risgrynsplättar med mandel och fruktsalsa

Risgrynsplättar med mandel och fruktsalsa

Risgrynsplättar med mandel och fruktsalsa

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 grisgrynsgröt
  • 1 dlrussin
  • skal- rivet av 1/2 apelsin
  • 2ägg
  • 1 mskvetemjöl
  • 8cocktailbär- hackade röda
  • 0,5 dlmandel- hackad skållad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 msksmör
  • 2äpplen
  • 3fikon
  • 2kiwi- gröna
  • 1 mskvit sirap
  • skal- rivet och pressad saft av 1 lime

Gör så här

  1. Blötlägg russinen i vatten 30 minuter. Låt de rinna av i en sil.

  2. Blanda risgrynsgröten i en bunke med russin, rivet apelsinskal, ägg, vetemjöl, cocktailbär, mandel och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det smälta smöret.

  3. Värm en plättlagg och stek pösiga plättar av smeten tills de får fin färg på båda sidor.

  4. Dela, kärna ur äpplena och skär i tärningar. Skär fikonen i bitar. Skala och skär kiwifrukterna i tärningar.

  5. Blanda frukten med vit sirap, skal och saft av en lime i en skål. Servera till plättarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök