Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risgrynskaka med äpple och torkade tranbär

Risgrynskakan är mäktig men inte så söt och passar därför utmärkt efter en soppa. Den går bra att förbereda och värma.

Risgrynskaka med äpple och torkade tranbärRisgrynskaka med äpple och torkade tranbärRisgrynskaka med äpple och torkade tranbär

Ingredienser

  • 2 mskströsocker- + 2 msk strösocker gärna råsocker
  • 3ägg
  • 1 tskcitronskal- rivet
  • 1äpple- stort
  • 1 krmkanel
  • 0,5 dlmandel- rostad, flagad
  • 3 dlrisgrynsgröt
  • 0,75 dltranbär- torkade

Tillbehör

  • vaniljglass- eller punchrussinglass eller lättvispad grädde, gärna smaksatt med punch

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blötlägg tranbären i lite hett vatten några minuter om de är hårda. De ska vara mjuksega, som russin i konsistensen.

  2. Blanda risgrynsgröt, ägg, 2 msk socker, tranbär, kanel och citronskal.

  3. Skala och skär äpplet i små tärningar.  Blanda ner dem och hälften av den flagade mandeln. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 20 cm. Strö över resterande mandel och socker. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Servera risgrynskakan ljummen med glass eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?