Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett bra recept på gröt med minimal risk för att den bränner fast. Den kan till och med glömmas bort i ugnen några timmar. Servera med knapriga tillbehör som mandlar och granatäppelkärnor och kanel förstås. Ett recept på tomtegröt som räcker till många!
Media laddas
Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.
Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt koka upp. Rör om under tiden.
Ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikron eller på låg värme på spisen.