Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Risgrynsgröt i ugn – recept och film!

Ett bra recept på gröt med minimal risk för att den bränner fast. Den kan till och med glömmas bort i ugnen några timmar. Servera med knapriga tillbehör som mandlar och granatäppel­kärnor och kanel förstås. Ett recept på tomtegröt som räcker till många!

Risgrynsgröt i ugn – recept och film!
Risgrynsgröt i ugn – recept och film!
Risgrynsgröt i ugn – recept och film!
Recept på risgrynsgröt. Bästa sättet att koka tomtegröt!

Ingredienser

  • 4 dlris- rundkornigt
  • 8 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 1 mskströsocker
  • 1kanelstång
  • 13 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Koka upp risgryn, vatten, socker, salt och kanel i en stor gryta. Sjud under lock ca 10 min.

  3. Sätt ugnen på 125°. Häll mjölk och grädde i grytan och låt det långsamt koka upp. Rör om under tiden.

  4. Ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen med locket på. Låt stå ca 1 1/2 timme. Gröten kan, om den inte ska ätas direkt, kylas och sedan värmas i mikron eller på låg värme på spisen.

Vad tyckte du om receptet?