Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ris à la Toscana

Ny och spännande smak på ris à la Malta – med citron, basilika och pinjenötter.

Ris à la Toscana
Ris à la Toscana
Ris à la Toscana
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlgrötris
  • 2 dlvatten
  • 2,5 dlmjölk
  • 1 krmsalt
  • 1 dlvispgrädde
  • 3 mskströsocker
  • 1 mskbasilika- finstrimlad

garnering

  • 50 gpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Koka riset sakta ca 8 min i vattnet. Häll på mjölk och salt och fortsätt koka på svag värme utan lock ca 20 min, tills riskornen är mjuka. Låt kallna.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa ut saften.

  3. Lättvispa grädden och blanda med ris, citronsaft och -skal, socker och basilika. Strö över pinjenötterna och servera.

Vad tyckte du om receptet?