Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ris à la Malta gör du genom att koka grötris med mjölk. Så gott och enkelt att göra. Tillsätt den fluffiga grädden i riset när det har svalnat, komplettera med lite flor- och vaniljsocker för att få en sötare smak!
Koka riset med vatten och salt i en gryta ca 10 min under lock.
Tillsätt mjölken och låt stå och svälla på svag värme ca 45 min under lock.
Låt gröten kallna.
Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner grädden i den kalla gröten. Smaka av med flor- och vaniljsocker.
Servera ris à la Maltan med rårörda bär eller några apelsinklyftor efter eget tycke och smak. Njut!
Läs också: Här hittar du alla våra goda recept till jul
Recept från Mitt kök