Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Ris à la Malta – en traditionell juldessert, här med clementinklyftor smaksatta med vanilj.
Skala clementinerna, dela dem i klyftor och lägg klyftorna i en glasburk.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med limesaft, socker och vatten.
Koka upp och låt lagen koka ca 2 min. Sila av och tillsätt limeskalet. Häll den varma lagen över mandarinklyftorna och lägg tillbaka vaniljstången som dekoration. Låt kallna. Klyftorna kan sparas 1-2 veckor i kylen.
Blanda risgrynsgröten med grädde, yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Garnera.