Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ris à la Malta med yoghurt och vaniljinkokta clementinklyftor

Recept på Ris à la Malta – en traditionell juldessert, här med clementinklyftor smaksatta med vanilj.

Ris à la Malta med yoghurt och vaniljinkokta clementinklyftor
Ris à la Malta med yoghurt och vaniljinkokta clementinklyftor
Ris à la Malta med yoghurt och vaniljinkokta clementinklyftor

Clementinklyftor

  • 10clementiner
  • 1vaniljstång
  • 1lime- finrivet skal och saft
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten

Ris á la malta

  • 1risgrynsgröt- (500 g) förpackning, färdig
  • 1 dlvispgrädde- lättvispad
  • 2 dlturkisk matyoghurt- (10 %)
  • 0,5 dlflorsocker
  • 2 mskvaniljsocker

Garnering

  • 1 nypaclementinklyftor
  • 1 nypamandel- hackad
  • 1 knippakanel- hel

Gör så här

  1. Skala clementinerna, dela dem i klyftor och lägg klyftorna i en glasburk.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull tillsammans med limesaft, socker och vatten.

  3. Koka upp och låt lagen koka ca 2 min. Sila av och tillsätt limeskalet. Häll den varma lagen över mandarinklyftorna och lägg tillbaka vaniljstången som dekoration. Låt kallna. Klyftorna kan sparas 1-2 veckor i kylen.

  4. Blanda risgrynsgröten med grädde, yoghurt, florsocker och vaniljsocker. Garnera.

Vad tyckte du om receptet?