Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ris à la Malta med salt saffranskolasås, hallon och pumpakärnor  

Risgrynsgröten ska vara helt kall innan den blandas med grädden. Koka den gärna en dag i förväg.

Ris à la Malta med salt saffranskolasås, hallon och pumpakärnor   Ris à la Malta med salt saffranskolasås, hallon och pumpakärnor   Ris à la Malta med salt saffranskolasås, hallon och pumpakärnor   
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 satsrisgrynsgröt- se recept
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 2 mskflorsocker
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 0,5apelsin- eller 1 clementin

Salt saffranskolasås

  • 2,5 dlvispgrädde
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1 krmsalt
  • 1 msksmör- rumsvarmt

Tillbehör

  • 2 dlhallon
  • 2 mskpumpakärnor- eller hackade pistaschnötter

Gör så här

  1. Salt saffranskolasås: Häll grädden i en kastrull. Tillsätt saffran, socker, sirap och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Rör om då och då. Rör i smöret och låt såsen svalna.

  2. Vispa grädden och blanda med gröten. Rör i florsocker och vaniljsocker. Skala och skär apelsinen eller clementinen i bitar och vänd ner i ris à la Maltan precis före servering.

  3. Lägg upp ris à la Maltan i skålar. Lägg på hallon, ringla över kolasås och strö över pumpakärnor eller pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?

JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.