JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Risgrynsgröten ska vara helt kall innan den blandas med grädden. Koka den gärna en dag i förväg.
Salt saffranskolasås: Häll grädden i en kastrull. Tillsätt saffran, socker, sirap och salt. Koka upp och sjud ca 10 min. Rör om då och då. Rör i smöret och låt såsen svalna.
Vispa grädden och blanda med gröten. Rör i florsocker och vaniljsocker. Skala och skär apelsinen eller clementinen i bitar och vänd ner i ris à la Maltan precis före servering.
Lägg upp ris à la Maltan i skålar. Lägg på hallon, ringla över kolasås och strö över pumpakärnor eller pistaschnötter.
JULERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.