Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch

Perfekt dessert till många, så gör gärna dubbel sats!

Ris à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunchRis à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunchRis à la malta med björnbärskompott och pistasch-crunch
Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 250 grisgrynsgröt
  • 1 mskflorsocker
  • 1 krmvaniljpulver

Björnbärskompott

  • 225 gbjörnbär- frysta
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskströsocker

Pistasch-crunch

  • 1 dlpistaschnötter- skalade
  • 2 msksmör
  • 2 msksirap- ljus
  • 1 dlhavregryn
  • 2 mskkokosflingor

Garnering

  • bär- eller frukt, färska , t ex björnbär eller fikon

Gör så här

  1. Kompott: Koka upp björnbär, citronsaft och socker i en kastrull och sjud ca 5 min. Mosa sönder bären lite lätt med en potatisstöt eller gaffel. Låt svalna och ställ sedan i kylen.

  2. Vispa grädden. Blanda risgrynsgröt, grädde, florsocker och vaniljpulver. Ställ kallt.

  3. Crunch: Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna, häll i sirapen. Blanda ner övriga ingredienser. Rosta på medelvärme under omrörning till fin färg. Häll ut på ett bakplåtspapper, låt kallna.

  4. Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Strö över pistasch-crunchet. Toppa med frukt eller bär.

Vad tyckte du om receptet?