Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt dessert till många, så gör gärna dubbel sats!
Kompott: Koka upp björnbär, citronsaft och socker i en kastrull och sjud ca 5 min. Mosa sönder bären lite lätt med en potatisstöt eller gaffel. Låt svalna och ställ sedan i kylen.
Vispa grädden. Blanda risgrynsgröt, grädde, florsocker och vaniljpulver. Ställ kallt.
Crunch: Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna, häll i sirapen. Blanda ner övriga ingredienser. Rosta på medelvärme under omrörning till fin färg. Häll ut på ett bakplåtspapper, låt kallna.
Servera ris à la maltan med björnbärskompott i portionsglas. Strö över pistasch-crunchet. Toppa med frukt eller bär.