Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ris à la malta med äpple och pepparkaka

Recept på ris à la malta med pepparkakssmul. Härlig efterrätt att laga av risgrynsgröt. Servera desserten i portionsskålar eller i små burkar.

Ris à la malta med äpple och pepparkakaRis à la malta med äpple och pepparkakaRis à la malta med äpple och pepparkaka
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 200 gpepparkakor
  • 75 gsmör- smält

Topping

  • 68äpplen
  • 3 msksmör
  • 3 mskströsocker

Fyllning

  • 810 dlrisgrynsgröt- kall
  • 45 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 dlgrädde

Gör så här

  1. Finfördela pepparkakorna, delade i mindre bitar i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Fördela blandningen i 6-8 portionsstora glasburkar, spara lite pepparkakssmul till garneringen. Ställ i kylen cirka 30 minuter.

  2. Klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut.

  3. Smaka av gröten med flor- och vaniljsockret. Blanda gröt och grädde försiktigt.

  4. Fördela gröten i burkarna. Toppa med äpplen. Garnera med sparad pepparkakssmul.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök