Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ris à la malta med pepparkakssmul. Härlig efterrätt att laga av risgrynsgröt. Servera desserten i portionsskålar eller i små burkar.
Finfördela pepparkakorna, delade i mindre bitar i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret och mixa ihop. Fördela blandningen i 6-8 portionsstora glasburkar, spara lite pepparkakssmul till garneringen. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
Klyfta, kärna ur och skär äpplen i små bitar. Fräs dem i smöret tills dem mjuknar, cirka 5 minuter. Tillsätt sockret och fräs cirka 1 minut.
Smaka av gröten med flor- och vaniljsockret. Blanda gröt och grädde försiktigt.
Fördela gröten i burkarna. Toppa med äpplen. Garnera med sparad pepparkakssmul.
Recept från Mitt kök