Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt

Gör Ris à la Malta snabbt och enkelt – köp färdig risgrynsgröt i butiken!

Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt
Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt
Klassisk Ris à la Malta – på färdig risgrynsgröt
Foto: Linda Nestor

Ingredienser

  • 500 grisgrynsgröt- färdiglagad, finns i kyldisken
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 12 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2apelsiner

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.

  2. Skala och apelsinerna. Skär ut hinnfria klyftor. Skär apelsinklyftorna i bitar.

  3. Blanda gröt och grädde. Lägg upp i en skål och garnera med apelsinbitar.

Vad tyckte du om receptet?

Dricka till Ris à la Malta

Château Baulac Dodijos 2013 (4196) Frankrike, 99 kr (37,5 cl). Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran