Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ripplad körsbärscheesecake med karamellgrädde. Underbart god och festlig cheesecake med hemgjord hallonpuré toppad med grädde smaksatt med karamelliserad mjölk.
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, salt, farinsocker, smält smör och mandellikör i skålen till matberedaren med kniven monterad. Klipp till en bit bakplåtspapper och kläm fast på botten av en springform med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Tryck ut degen i pajformen och grädda i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Tryck till botten så den blir platt.
Sänk värmen i ugnen till 150 grader. Smörj kanterna på formen. Vispa samman färskost, strösocker, vaniljsocker, salt, majsstärkelse, ägg och grädde och fyll i formen. Mixa körsbären med florsocker och citronsaft till en puré. Häll upp i en pipflaska och spritsa ringar i formen. Fortsätt och rör om i smeten med en gaffel, så att det blir ripplat mönster. Grädda i mitten av ugnen, 35–40 minuter. Låt cheesecaken kallna. Lägg upp den på serveringsfat.
Vispa grädden tjock och blanda ner den karamelliserade mjölken. Spritsa klickar på kakan och servera resten vid sidan om. Blanda körsbär till garnering med vit sirap och mandellikör. Toppa med bären på mitten och garnera med citronmeliss. Eller servera bären vid sidan om.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök