Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rimmad torskrygg med vitvinssås, ramslök och sparris, en perfekt rätt att laga till helgmiddag. Rimmad fisk blir jämnt saltad, fast och vit när den tillagas. Här serveras fisken med en vitvinssås smaksatt med ramslök och ångad smörslungad sparris.
Skär fisken i 4 bitar. Blanda vatten och salt och rör tills saltet lösts upp. Lägg fiskbitarna i lagen och låt stå i kyl i ca 1 tim.
Sås: Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en kastrull i ca 2 min. Häll på grädde, vatten och vin. Tillsätt kryddor och smula ner buljongtärningen. Koka upp och sjud såsen i ca 15 min. Sila såsen och red av den med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka upp.
Sparris: Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i sparrisen och sjud i ca 4 min. Häll av vattnet och tillsätt smör. Värm sparrisen i smöret i ca 1 min. Ta upp sparrisen och håll den varm.
Sjud fisken i en gryta under lock med 1 dl vatten tills den är vit och fast, 58° innertemperatur.
Blanda ner ramslöken i såsen och servera den direkt med fisk, sparris och pressad potatis.