Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad torskrygg med räkor och krasse

Recept på rimmad torskrygg med räkor och krasse. Torsken serveras bäst ljummen.

Rimmad torskrygg med räkor och krasseRimmad torskrygg med räkor och krasseRimmad torskrygg med räkor och krasse
Toppa fisken med tomater, räkor, rädisor, krasse och pepparrot. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,5 kgtorskrygg- med skinn
  • 2citroner
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Rimning

  • 1 lvatten- kallt
  • 2 mskströsocker
  • 2 msksalt

Tillbehör

  • 400 gtomater- små, gärna i olika färger
  • 0,5 knipparädisor
  • 250 glyxräkor- handskalade
  • 1 krukavattenkrasse- eller annan krasse
  • 2 mskpepparrot- färskriven

Citronette

  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 1,5 tskströsocker
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rimning: Blanda vatten, socker och salt i en stor bunke. Lägg torsken i lagen och låt ligga i rumstemperatur ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 150°. Torka av bitarna med hushållspapper, lägg på plåt med bakplåtspapper.

  3. Skär bort skalet på citronerna med en kniv och skär ut filébitar. Finhacka bitarna och strö över fisken. Ringla över olja. Krydda med flingsalt och peppar.

  4. Tillaga mitt i ugnen tills fiskens innertemperatur är 54°, 20–30 min beroende på storlek. Ta bort skinnet. Lägg fisken på ett fat.

  5. Skär tomaterna i klyftor. Hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin.

  6. Citronette: Vispa ihop citronsaft, socker, senap, olja, salt och peppar.

  7. Toppa fisken med tomater, räkor, rädisor, krasse och pepparrot. Ringla över citronette.

Vad tyckte du om receptet?