Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att rimma torsken är enkelt och ger fisken en otroligt fin konsistens och god sälta. Servera den med en välsmakande italiensk tomatsås.
Rör ihop 1 dl salt och 1 liter kallt vatten i en bunke och låt saltet lösas upp. Lägg i torsken och låt den rimma i 20 minuter. Ta upp och håll kallt.
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba eller skala potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.
Skala och finhacka vitlök och lök. Ansa och finstrimla sellerin.
Fräs lök, vitlök och selleri i olja i cirka 10 minuter i panna på låg medelvärme. Tillsätt vinet, koka ner till hälften. Tillsätt saffran, socker, passerade tomater, 1 dl vatten, 1 tsk salt och peppar. Småkoka under lock i cirka 20 minuter.
När potatisen är klar, häll bort vattnet och lägg ner potatisen i såsen. Låt de sjuda i såsen i cirka 3 minuter.
Lägg fisken på en ugnssäker smord form eller plåt. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Fördela potatis och sås i djupa tallrikar. Lägg fisken över. Strö över rivet citronskal och persilja. Ringla över olja och servera med bröd.