Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att panera och steka fläsklägg kanske inte hör till vanligheterna, men det blir väldigt gott. Köttet kokas dagen före och steks sedan strax före servering.
Lägg fläskläggen i en gryta och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt koka under lock ca 2 timmar. Låt köttet kallna i lagen. Låt stå i kylen till nästa dag.
Skär köttet i mindre bitar. Vispa ihop ägg och de båda senapssorterna. Vänd köttet först i äggblandningen och sedan i ströbröd.
Puré: Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Låt kålroten koka mjuk under lock. Mixa kålrot och kokspad med mixerstav. Mixa i smöret och smaka av med salt.
Potatis: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna och ånga av. Tillsätt smör, örter och salt och vänd runt potatisen.
Stek köttet i olja och smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Servera köttet med kålrotspuré och potatis.