Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du inte får tag i regnbågslax kan du använda vanlig lax i stället. Laxen tar ett par dagar på sig att bli klar, men tiden som du behöver lägga på den är minimal.
Lägg laxsidan på ett fat med bakplåtspapper. Blanda salt och socker och gnid in laxen. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 10-15 minuter så att salt och socker börjar smälta.
Täck laxen med plastfilm och sätt fatet i kylskåp i 1-2 dygn, tiden beror på laxens tjocklek.
Hovmästarsås: Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under kraftig omrörning, använd elvisp. Blanda ner dillen. Smaka av med Worcestershiresås.
Romsås: Blanda crème fraiche och majonnäs. Smaka av med senap och citronsaft. Blanda i rom och dill.
Ta ut laxen, häll bort laken och lägg fisken på ett fat. Garnera med dill och flingsalt. Servera med hovmästarsås, romsås och svartstenbitsrom.
Recept från Mitt kök