Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rimmad lax med äggröra, gräddfilssås och picklad gurka. Lax är ett måste till påsk. Njut tillsammans med goda tillbehör.
LAXEN: Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen. Låt laxen ligga i rumstemperatur i 15–20 minuter så att salt och socker börjar smälta. Fördela över koriander.
Täck laxen med plastfilm och låt den rimma i kylskåp i dygn. Vänd laxen 2–3 gånger och häll av lake som bildas 2–3 gånger under gravningstiden.
Lägg fisken på serveringsfat, ta bort koriandern och kasta den. Garnera med limeskal och färska korianderkvistar. Servera med tillbehören.
GRÄDDFILSSÅS: Blanda gräddfil och hovmästarsås. Smaka av med salt och peppar. Rör i dill.
ÄGGRÖRA: Skala och hacka äggen. Ansa och skiva löken. Blanda ägg och lök. Smaka av med salt.
PICKLAD GURKA: Skär gurkan i små tärningar och blanda med salt och socker i en skål. Tillsätt limesaft och vinäger. Låt stå och marinera i cirka 20 minuter. Vänd ner persiljan.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök