Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad lax med krämig dillpotatis

Recept på rimmad lax med krämig dillpotatis. Dill och nykokt färskpotatis är oslagbart. Här är potatisen blandad med lätt syrlig crème fraiche.

Rimmad lax med krämig dillpotatis
Rimmad lax med krämig dillpotatis
Rimmad lax med krämig dillpotatis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rimmad lax med krämig dillpotatis

  • 400 grimmad lax- i tunna skivor
  • 1 kgpotatis- små
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1 knippadill
  • 1 knipparädisor
  • 200 gsockerärter
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Skrubba eller skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Halvera potatisarna om de är stora.

  2. Koka upp kokvattnet och vispa i lätt crème fraichen. Koka ihop 1–2 min. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Hacka dillen och vänd ner tillsammans med potatisen.

  3. Ansa rädisorna och halvera dem. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rädisorna koka med ca 30 sekunder. Häll av grönsakerna och blanda dem med olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Servera laxen med potatis och rädissallad.

Vad tyckte du om receptet?