Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad lax med dragonstuvad potatis

Här har färsk dragon tagit dillens plats i den stuvade potatisen.

Rimmad lax med dragonstuvad potatisRimmad lax med dragonstuvad potatisRimmad lax med dragonstuvad potatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 glax- i skivor rimmad
  • 800 gdelikatesspotatis
  • 2 msksmör
  • 3 mskvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • 1citron
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 0,5 knippadragon

Tillbehör

  • 100 grucola

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.

  2. Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.

  3. Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.

  4. Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 400 kcal per portion

15 g fett 25 g protein 

40 g kolhydrater