Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad långa i folie med västerbottensost


Det är viktigt med rätt mängd salt i rimlagen för att få fast kött på fisken.

Rimmad långa i folie med västerbottensost

Rimmad långa i folie med västerbottensost

Rimmad långa i folie med västerbottensost

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 540 glånga

Rimlagen:

  • 1 lvatten
  • 1 dlsalt- utan jod
  • 0,5 msksocker

Fyllning:

  • 50 gsmör
  • 75 gvästerbottensost
  • peppar efter smak

Gör så här

  1. Under omrörning, blanda vatten, salt och socker tills allt är upplöst. Lägg fisken i rimlagen.

  2. Ta upp fisken efter 5 minuter och torka av. Lägg långan mitt i foliearket på 27x29 centimeter och hyvla över smör samt riven västerbottensost. Avsluta med att krydda med peppar och salt efter smak. Vik in kanterna och skapa ett paket.

  3. Grädda i ugnen på 250 grader eller grilla tills innertemperaturen är 45 grader. Ta av och låt vila.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök