Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimmad kolja med rostad kumminmajonnäs är en annorlunda rätt på julbordet. Använd gärna röksalt av märket Spice Island, som har en mild och fin röksmak. Blir det kumminmajonnäs över är den god även till den gravade ryggbiffen.
Krydda koljan på båda sidor med det röksaltet. Låt ligga i kylen ca 24 timmar.
Torka av koljan. Lägg ihop filéerna och linda in dem hårt i plastfolie till en fast avlång rulle, ca 20 cm.
Sätt ugnen på 100°. Stick en termometer genom plasten längs med fisken.
Lägg fisken i en ugnssäker form och ställ mitt i ugnen 30–40 min, till 50° innertemperatur.
Ta upp fisken och låt kallna i plastfolien i kylen.
Majonnäs: Rosta kumminen i en torr, het stekpanna. Stöt den lätt i mortel. Låt kallna. Blanda kummin och majonnäs.
Skär fiskrullen i ca 1 cm tjocka skivor genom plasten. Lossa därefter plasten försiktigt. Lägg skivorna på ett fat och klicka på majonnäs. Garnera med dill.