Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad  

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad är god husmanskost. Palsternacka i moset och senap i salladen är smaker som passar till den rimmade läggen.

Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad  
Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad  
Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 800 gfläsklägg- rimmat

Mos

  • 300 gpalsternacka
  • 200 gpotatis- mjölig
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 1,5 tsksalt

Sallad

  • 2 msksenap- skånsk
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tskflingsalt
  • 150 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Lägg fläskläggen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock ca 2 ½ timme, tills fläsket är mört.

  2. Mos: Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde. Skala och koka potatisen i osaltat vatten tills den är mjuk.

  3. Mixa palsternacka och vätskan med mixerstav. Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med palsternackspurén. Krydda med salt.

  4. Sallad: Blanda senap, vinäger, olja och salt till en vinägrett. Blanda ner salladen precis före servering.

  5. Skiva läggen och servera med puré och sallad.

Vad tyckte du om receptet?