Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimmad fläsklägg med palsternacksmos och senapssallad är god husmanskost. Palsternacka i moset och senap i salladen är smaker som passar till den rimmade läggen.
Lägg fläskläggen i en kastrull och täck med vatten. Låt koka under lock ca 2 ½ timme, tills fläsket är mört.
Mos: Skala och skär palsternackan i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde. Skala och koka potatisen i osaltat vatten tills den är mjuk.
Mixa palsternacka och vätskan med mixerstav. Pressa potatisen genom en potatispress och blanda med palsternackspurén. Krydda med salt.
Sallad: Blanda senap, vinäger, olja och salt till en vinägrett. Blanda ner salladen precis före servering.
Skiva läggen och servera med puré och sallad.