Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrot

Lägg torsken i rimlag en timme innan den ska tillagas, för att få fasthet och bättre smak på fisken.

Rimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrotRimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrotRimmad ångad torsk med skirat smör och riven pepparrot
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4 bitartorskrygg- à 175 g

Rimlag

  • 2 msksalt
  • 1 lvatten- kallt

Till servering

  • 200 gsmör
  • 4 mskpepparrot- färskriven
  • potatis- kokt
  • dill
  • sockerärter- kokta

Gör så här

  1. Torsk: Blanda vatten och salt i en bunke tills saltet är upplöst i vattnet. Lägg fisken i rimlagen och ställ in bunken i kylen, cirka 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en smord ugnsfast form och peppra. Lägg över ett fuktat smörpapper och ånga fisken i mitten av ugnen, cirka 15–20 minuter, tills fisken har en innertemperatur av 48–50 grader.

  3. Smält smöret i en kastrull. Ställ åt sidan och häll upp i varm såssnipa utan bottensatsen av smöret. Skala och riv pepparrot. Lägg upp torsken på varma tallrikar. Ös över lite av smöret och toppa med riven pepparrot och en dillkvist. Servera med kokt potatis och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök