Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Riktigt snygga bullar



Så här får du riktigt konditorifina bullar.

Riktigt snygga bullar


Riktigt snygga bullar


Riktigt snygga bullar


ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 75 gsmör- eller margarin
  • 2,5 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskkardemumma
  • 0,75 dlströsocker- eller vit sirap
  • 7,5 dlvetemjöl- ca
  • 75 gmargarin- eller smör
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 mskkanel
  • 0,75 dlströsocker
  • 150 gmandelmassa
  • 75 gmargarin- eller smör
  • 1ägg- till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Blanda lite av degvätskan med jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, kardemumma, socker eller sirap och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

  2. Blanda under tiden ingredienserna till den fyllning du valt. Kavla ut till en rektangulär kaka, 60x30 centimeter, och bred fyllningen över hela. Vik kakan i 3 delar och skär den i 5 centimeter breda bitar. Platta ut bullarna något på längden. Skär med en degskrapa så att det blir 3 remsor som fortfarande sitter ihop med någon centimeter längst upp.

  3. Gör en fläta av remsorna och vik ihop bullen så att den delen som sitter ihop hamnar underst. Det ska bli runda flätade bullar. Låt bullarna jäsa på en bakpappersklädd plåt i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök