Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ricottarullar med broccoli

Finrivet citronskal och lite riven muskot ger pastarullarna en fräsch smak.

Ricottarullar med broccoli
Ricottarullar med broccoli
Ricottarullar med broccoli
Annika Broman

Ingredienser

  • 400 gbroccoli
  • 250 gricotta
  • citron- finrivet skal från 1
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 dllagrad ost- riven
  • 1 krmmuskot- riven
  • salt
  • peppar
  • 1 pktlasagneplattor- färska ,200 g
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dllagrad ost- riven

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja- att steka i
  • 500 gkrossade tomater
  • salt
  • peppar

Servering

  • sallad

Gör så här

  1. Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna.

  2. Kör broccoli, ricotta, citronskal, pressad citron, ost, muskot, salt och peppar till en slät fyllning. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.

  3. Fräs all lök i olivolja i en kastrull så att den är mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg en sträng med broccoliröra längst ner på kortsidan av varje lasagneplatta och rulla ihop, det ska vara ganska mycket fyllning i varje.

  5. Häll lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Lägg ett lager broccolirullar i formen. Häll på lite av tomatsåsen och lägg på resten av rullarna och tomatsåsen. Häll på grädden lite försiktigt och avsluta med osten.

  6. Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Känn på broccolirullarna så att de är mjuka. Servera ricotta- och broccolirullarna med en sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök