Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Finrivet citronskal och lite riven muskot ger pastarullarna en fräsch smak.
Skär broccolin i bitar och koka den i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna.
Kör broccoli, ricotta, citronskal, pressad citron, ost, muskot, salt och peppar till en slät fyllning. Hacka löken och pressa vitlöksklyftorna.
Fräs all lök i olivolja i en kastrull så att den är mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en sträng med broccoliröra längst ner på kortsidan av varje lasagneplatta och rulla ihop, det ska vara ganska mycket fyllning i varje.
Häll lite av tomatsåsen i en smord ugnsfast form. Lägg ett lager broccolirullar i formen. Häll på lite av tomatsåsen och lägg på resten av rullarna och tomatsåsen. Häll på grädden lite försiktigt och avsluta med osten.
Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Känn på broccolirullarna så att de är mjuka. Servera ricotta- och broccolirullarna med en sallad.
Recept från Mitt kök