Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ricottapannkakor

Med spenat och kesopesto med smak av basilika och parmesan. Ricottaost är en italiensk färskost med frisk och mild smak, passar bra ihop med spenaten.

Ricottapannkakor
Ricottapannkakor
Ricottapannkakor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3 dlmjölk
  • 3 dlvetemjöl
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1,5 dlricottaost
  • 100 gbladspenat- fryst, tinad
  • 3 krmsalt
  • 2 krmvitpeppar- malen
  • smör- att steka i

Kesopesto

  • 200 gkeso
  • 1 krukabasilika- (spar några blad till garnering)
  • 20 gbladspenat
  • 50 gparmesan- riven

Tillbehör

  • basilika
  • spenat
  • 1 dlröda linser- kokta

Gör så här

  1. Pannkakor: Vispa ihop ägg och mjölk.

  2. Vispa i vetemjölet, vispa kraftigt tills inga klumpar finns kvar.

  3. Rör i gräddfilen och ricottan, vispa tills smeten är slät.

  4. Krama ur vätskan ur spenaten. Blanda ner spenaten i smeten. Tillsätt salt och peppar.

  5. Smält lite smör i taget i en stekpanna och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidor.

  6. Kesopesto: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa hastigt ihop allt.

  7. Servering: Servera med kesopesto, basilika och spenat, strö över lite röda linser.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök