Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap

Pannkakorna blir extra saftiga och luftiga med ricotta och ­äggvita i smeten.

Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap
Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap
Ricottapannkakor med jordgubbar och lönnsirap

Ingredienser

  • 2ägg
  • 250 gricottaost
  • 2 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 25 gsmör

Garnering

  • 3 mskflorsocker

Tillbehör

  • 1 ljordgubbar
  • 1 dllönnsirap

Gör så här

  1. Dela äggen. Vispa äggulor, ricotta och mjölk. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten. Blanda ihop försiktigt.

  2. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten.

  3. Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten. Stek pannkakorna 2–3 min på varje sida. Pudra över florsocker. Servera med jordgubbar och lönn­sirap.

Vad tyckte du om receptet?