Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ricottapannkakor med honungssmör och bär

Ricottapannkakor med honungssmör och bär passar bra till frukost eller brunch.

Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Ricottapannkakor med honungssmör och bär
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 3ägg
  • 250 gricottaost
  • 2,5 dlmjölk
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 3 msksmör

Honungssmör

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 1 lbär- blandade, t ex jordgubbar, hallon, blåbär

Gör så här

  1. Dela äggen. Blanda äggulor, ricottaost och mjölk. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i äggulesmeten.

  2. Vispa äggvitorna i en separat bunke till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten.

  3. Honungssmör: Vispa smöret fluffigt tillsammans med honungen.

  4. Stek pannkakorna i smör på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin färg på båda sidorna.

  5. Servera pannkakorna varma med honungssmör och bär.

Vad tyckte du om receptet?