Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En vacker och smakrik paj som trots sitt utseende inte är svår att göra. Perfekt till kräftskivan – eller som vardagsmiddag.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl och smör i en mixerskål och mixa till ett smul. Tillsätt senap och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg, gärna för hand på en arbets- bänk. Plasta in degen och lägg den i kyl i cirka 20 minuter.
Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk och fördela den i en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Ställ i kyl i cirka 15 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten ugnen i cirka 10 minuter.
Skiva tomaterna och strö 1⁄2 tsk salt över. Låt rinna av i sil i cirka 15 minuter.
Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i cirka 8 minuter på medelvärme. Låt svalna något. Rör ihop löken med ricotta, ägg, mjöl, ost, 1 tsk salt och peppar.
Bred ut röran i pajskalet. Fördela tomaterna över fyllningen. Ringla över 1 msk olja.
Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka
45 minuter tills fyllningen stannat. Garnera med oregano.